Usluge

Naša misija je da korisnicima pružimo usluge vrhunskog kvaliteta.

Ukoliko odlučite da sa nama uplovite u novu životnu avanturu, očekuje vas kreativan i ispunjen društveni život, zdravstvena sigurnost i bezbrižna svakodnevnica, a sve to u luksuznom i besprekorno čistom smeštaju.

Nova dimenzija života

Ishrana

Našim korisnicima je na raspolaganju restoran sa zastakljenom baštom i savremenom kuhinjom prema HACCP standardu, namenjen za serviranje obroka i organizaciju proslava. Naši kuvari su zaduženi za pripremu raznovrsnih obroka, prilagođenih zdravstvenim potrebama korisnika. Jelovnik je pripreman u skladu sa preporukama nutricioniste, uz uvažavanje želja naših korisnika. Obroci se služe u restoranu, ali i sobama, u zavisnosti od sposobnosti korisnika. Takođe,  prilagođeni su osobama koje nisu sposobne da adekvatno žvaću i gutaju hranu. Korisnicima su obezbeđena tri obroka i dve užine, sa mogućnošću nedeljnog izbora obroka.

Nova dimenzija života

Higijena i nega

Od izuzetnog značaja za kvalitetan život, dobro zdravlje i savršen osećaj udobnosti je i održavanje visokog stepena higijene. Tome poklanjamo posebnu pažnju.

Redovno održavanje higijene prostora, kao i briga o ličnoj higijeni svakog korisnika  jedan je od prioriteta u organizaciji svakodnevnih usluga. Osim redovnog pranja i zamene posteljine, u domu je obezbeđeno i pranje i peglanje ličnog veša i garderobe naših korisnika.

Korisnicima zavisnim od tuđe pomoći i nege 24 sata dnevno na raspolaganju je tim edukovanih negovatelja. Zaduženje tima je da, sa pažnjom i osmehom, korisnicima pruži svaku pomoć kako bi sve njihove potrebe bile adekvatno zadovoljene.

U domu su organizovane frizerske i berberske usluge, kao i manikir i pedikir.

Nova dimenzija života

Stručni rad i radno-okupaciona terapija

Licencirani socijalni radnik je tu za korisnike čak i pre samog smeštaja, brine o svim aktivnostima koje prethode prijemu, ali i o samoj organizaciji prijema, proceni potreba korisnika, praćenju realizacije usluga i evaluaciji.

Za očuvanje i unapređenje potencijala i sposobnosti korisnika veoma je važna organizovana radno-okupaciona terapija.

U našem domu je opremljena posebna prostorija za radno-okupacionu terapiju. To je kutak za realizaciju raznovrsnih radionica čiji je značaj nemerljiv za opšte psiho-fizičko blagostanje starijih lica. Prilagođeno interesovanjima, ali i mogućnostima svakog korisnika, angažovanje radno-okupacionim aktivnostima organizuje se kako u grupi, tako i individualno, u zajedničkoj prostoriji ili u sobi korisnika.

U domu će biti organizovane kulturno-zabavne aktivnosti, obeležavanje praznika i rođendana korisnika.

Sam objekat okružuje 60 ari uređenog parka iz koga se pruža panoramski pogled na grad. Park nije samo mesto za šetnju, rekreaciju i odmor, našim korisnicima biće dostupan i homeopatski vrt sa lekovitim i začinskim biljem. Brigu o vrtu, uz naše zaposlene, moći će da vode i zainteresovani korisnici.

Nova dimenzija života

Zdravstvena zaštita

Zdravstvena zaštita jedna je od najznačajnijih usluga za kvalitetan život starijih lica. Brinemo o zdravstvenom stanju naših korisnika 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Svakodnevni lekarski pregledi, praćenje vitalnih znakova (temperatura, pritisak, puls…), primena terapije, previjanje, plasiranje katetera i dr. samo su neke od usluga koje  realizuje naš profesionalni medicinski tim.

U skladu sa potrebama naših korisnika biće obezbeđeni adekvatni, savremeni medicinski kreveti, antidekubitni dušeci i druga medicinska pomagala i oprema.

Nova dimenzija života

Fizikalna terapija

Usluge fizikalne terapije su svakodnevno dostupne i sprovode se od strane profesonalnih fizioterapeuta, a u skladu sa medicinskim indikacijama.

Savremena sala za rehabilitaciju je opremljena najmodernijim uređajima. Takođe, u dvorištu našeg doma nalaziće se i bazen sa slanom vodom koji će dati značajan doprinos kao relaksirajuća vrsta terapije. So zasićena mineralima ima veoma povoljan uticaj na čitav organizam i naročito se preporučuje ljudima koji pate od alergija, bolesti disajnih puteva i drugih hroničnih oboljenja.

Nova dimenzija života

Stručno osoblje

Za najviši nivo usluge u savremenom domu za starija lica veoma je važno obezbediti kvalitetan kadar, izuzetno obučeno i stručno osoblje.

Licencirani socijalni radnik je na raspolaganju korisnicima našeg doma i brine se o realizaciji usluga i organizaciji stručnog rada.

Lekar opšte prakse vrši neprestani monitoring zdravstvenog stanja naših korisnika.

 Uz svakodnevne usluge medicinskih tehničara i fizioterapeuta, kao i angažovanje lekara konsultanata, visok nivo pružanja zdravstvene zaštite u našem domu je zagarantovan.

Obučeni negovatelji su uz naše korisnike neprestano, 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, 365 dana u godini, dostupni u svakom trenutku da našim korisnicima pruže sve šta im je potrebno.

Kvalitetni kuvari, frizer i domar takođe su deo tima našeg doma i daju doprinos vrhunskom kvalitetu života naših korisnika.

Naše osoblje za naše korisnike – uvek ima vremena, uvek je nasmejano, tu je da bude ohrabrenje i podsticaj, pruža osećaj sigurnosti i topline doma.