Smeštaj

Briga Bez Granica
KontaktO nama
Briga bez granica

Starački dom „Pet Zvezdica“

Ovaj objekat površine oko 2000 m2 predviđen je za 100 korisnika i podeljen u četiri etaže. Smeštajne kapacitete čine 8 jednokrevetnih, 28 dvokrevetnih i 12 trokrevetnih soba u potpunosti opremljenih prema potrebama korisnika.

Posebno naglašavamo da je za nas od velike važnosti visok stepen higijene, koji podrezumeva promenu posteljine minimum dva puta nedeljno i češće po potrebi, higijenu svih korisnika, redovno čišćenje soba i celokupnog prostora.

kvadratnih metara

korisnika

Etaže

Ari parka

Briga bez granica

Pet Zvezdica

“Niko nije sujetan na svoju mladost, nit se oseća da je presrećan zato što je mlad, a svako je naprotiv i očajan i nesrećan kad je star” – Jovan Dučić

“Pet zvezdica” je posvećen rušenju stereotipa vezanih za pojam “star” i “starački dom”. Pre svega želimo da naglasimo da starački dom nije tako strašna alternativa kao što se čini na prvi pogled.

Pet Zvezdica

Zašto Izabrati Nas?

LOKACIJA
Ono što nas izdvaja od ostalih domova u okruženju je svakako sam položaj. On je smešten u Kragujevcu u srcu ŠUMADIJE, na Košutnjačkom visu, koji se smatra zelenim plućima grada zbog toga što je prekriven sa 100 ha šume, zaštićen od gradske vreve i gužve. Stiče se utisak kao da nije smešten u gradskoj sredini zbog svog prirodnog okruženja mira i tišine, ali je opet na dohvat svega par minuta udaljen od bitnih gradskih institucija.
STRUČNO OSOBLJE
Naravno tu je i kvalitetno stručno osoblje koje čine socijalni radnik, lekari opšte prakse, fizioterapeut, medicinske sestre, negovateljice i ostalo osoblje koje pruža stalnu negu 24 sata, 365 dana u godini. Budite uvereni da će osoblje imati vremena, jer je to upravo i njihov posao. Njihovo prisustvo je da vas podrži, ohrabri, da bude podsticajno, jer se život u domu ne završava već dobija drugu dimenziju.
AKTIVNOSTI
Stanarima doma je na rapolaganju ambulanta, moderno opremljena sala za fizioterapiju, svečana sala za obedovanje i proslave, kafe bar, zajednička prostorija-radionica gde bi se uz pomoć spoljnih saradnika organizuju kursevi za usvajanje novih veština, hobi zanimanja, razna kviz takmičenja i na taj način podstiču prema njihovim afinitetima kreativne sposobnosti. U prizemlju, na prvom i drugom spratu nalazi se organizovan dnevni prostor sa svim sadržajima potrebnim za udoban boravak i razonodu, mini biblioteka, računar, garnitura za sedenje, TV.
OPREMLJENOST
Svaka etaža ima dežurnu medicinsku sestru koja ima svoj kabinet sa potrebnim medikamentima i povezan panik tasterom sa svim smeštajnim jedinicama. Vertikalna komunikacija se obavlja stepeništem i liftom. Sav unutrašnji i spoljni prostor je prilagođen za kretanje slabije pokretnih osoba i invalida.
U CENTRU PRIRODE
Iz objekta se izlazi u 50 ari uređenog parka iz kojeg se pruža panoramski pogled ka gradu i živopsnoj okolini. Predviđen za šetnju, rekreaciju, sedenje i uživanje u mirisima koji dopiru iz vrta sa lekovitim i začinskim biljem, o kome naši korisnici mogu da brinu ukoliko izraze želju.
Smeštajni kapaciteti

Opremljeni prema potrebama korisnika

Jednokrevetne sobe

8 jednokrevetnih soba

Dvokrevetne sobe

28 dvokrevetnih soba

Trokrevetne sobe

12 trokrevetnih soba
Pošaljite nam email

Vaša Poruka