Ovako izgleda najmoderniji dom za starije na Balkanu (FOTO)

Najmoderniji i, slobodno možemo reći, najluksuzniji dom za starija lica na Balkanu –  „Pet zvezdica“ počeo je sa radom ove nedelje. Danas će biti upriličeno i svečano otvaranje gde će, u prisustvu brojnih zvanica, objekat biti predstavljen u svom punom sjaju.

Ono što karakteriše dom za starija lica „Pet zvezdica“ je svakako moderan objekat, površine 2.000 metara kvadratnih koji se sastoji se od  48 komfornih soba predviđenih za smeštaj 100 korisinika. Iz objekta i uređenog dvorišta može da se uživa u nesvakidašnjem panoramskom pogledu ka gradu i živopisnoj okolini. Zbog svog prirodnog okruženja, na rubu Košutnjačke šume, koja se smatra najvećim „plućima Kragujevca“ površine od 100 hektara, stiče se utisak kao da objekat nije smešten u gradskoj sredini, ali je opet na dohvat svih gradskih institucija, a na svega 3 kilometra od gradskog jezgra.

Korisnicima je na raspolaganju restoran sa zastakljenom baštom i savremenom kuhinjom, po HACCP standardu, više sala za interakciju, radionice, kao i sala za vežbanje i rehabilitaciju korisnika opremljena najmodernijim uređajima za pružanje fizikalne terapije. Takođe, u dvorištu će, pored uređenog prostora za sedenje na otvorenom, bazena sa slanom vodom za rehabilaticiju, biti dostupan i homeopatski vrt, fontana, staklenik i mini zoo vrt sa egzotičnim vrstama ptica o kojima će brinuti korisnici.

Dom za starije „Pet zvezdica“ nudi više paketa usluga. Svaki od paketa podrazumeva: smeštaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kompletnu ishranu (3 obroka dnevno i 2 užine) uz opciono biranje obroka, usluge socijalnog radnika, radno-okupacionu terapiju i kulturno-zabavne sadržaje, čišćenje i održavanje higijene soba, pranje i preglanje ličnog veša i posteljine, dežurstvo lekara i medicinskih sestara 24/7, davanje terapija, kontrolu vitalnih funkcija, saniranje i negu manjih povreda.

Korisnicima su na raspolaganju i usluge frizera, a sve sobe su opremljene tasterima za pozivanje osoblja, mini frižiderima, televizorima sa kablovskim programima, WiFi internetom. Ovakva usluga ne mora biti skupa jer smo pripremili pakete po ceni već od 26 evra dnevno.

Misija doma za stare “Pet zvezdica” se zasniva pre svega na podršci tokom procesa starenja, prepoznavanju  različitih potreba korisnika, poboljšanju njihovog zdravstvenog stanja u domaćoj, toploj atmosferi koju pružaju svi njeni zaposleni.

Sve  informacije o najsavremenijem privatnom domu za starije na Balkanu – „Pet zvezdica“ zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj telefona +381666102040,  posredstvom mail adrese info@petzvezdica.rs ili putem sajta petzvezdica.rs

Izvor: infokg.rs

Postani korisnik

postani-korisnik

Srodne teme