Otvoren privatni dom za smeštaj starijih osoba u Kragujevcu

Objekat najsavremenijeg doma za smeštaj starijih osoba „Pet zvezdica“ otvoren je danas u Kragujevcu. U prisustvu velikog broja zvanica, Njegovo Preosveštenstvo Episkop šumadijski gospodin Jovan osveštao je objekat.

Jedan od investitora i vlasnika objekta “Pet zvezdica” Đorđe Đelić pozdravio je okupljene i zahvalio se svima koji su doprineli da jedan ovakav projekat bude realizovan:

  • Posebna mi je čast što mogu u ime Nikole Vrućinića, u ime naših porodica i u moje ime da vam se zahvalim što ste došli danas ovde da svojim prisustvom uveličate čin osvećenja i svečanog otvaranja objekta Pet zvezdica.
    Sada, odavde i sa ove distance mnogo bolje razumem jedan citat koji kaže da nisu bitne ideje, već je bitno njihovo ostvarenje. Na tom putu od kreiranja ideje do njenog ostvarenja postoji mnogo izazova, različitih iskušenja i potrebna je neverovatna mentalna snaga svih aktera koji su ukljuceni u proces da se veliki projekti sprovedu u delo, a “Pet zvezdica” je zaista veliki projekat – istakao je Đorđe Đelić.

U realizaciju projekta uloženo je više od 2 miliona evra.

Objekat “Pet zvezdica” nalazi se na svega 3km od gradskog jezgra, tik uz Košutnjačku šumu, daleko od gradske buke, na prostoru od 60 ari. Unutar objekta od 2000 kvadratnih metara nalazi se 48 luksuznih soba za 100 korisnika.

  • Na objektu su implementirane najsavremenije tehnologije grejanja, hlađenja, ventilacije i rekuperacije. Kuhinja je opremljena po HACCP standardu. Objekat je opremljen savremenim protivpožarnim sistemom. Posebno moram da istaknem da će projekat biti u potpunosti u trendu kada je u pitanju ekologija – sa solarnom elektranom od 30kw i sistemom za solarnu pripremu tople vode. Time će objekat biti energetski efikasan i u skladu sa načelima zaštite životne sredine, naveo je Đorđe Đelić.

Izvor: Glas Šumadije

Postani korisnik

postani-korisnik

Srodne teme