Kragujevac dobija najsavremeniji privatni starački dom na Balkanu – U planu izgradnja objekta na 2.000 m2, otvaranje krajem 2020.

Kragujevac će dobiti najsavremeniji starački dom u Srbiji koji će se prostirati na 2.000 m2. Izgradnja objekta već je počela, a kraj radova i svečano otvaranje planirano je za kraj 2020. godine. Kako je za ekapiju rekla Marija Đelić, direktorka doma, vrednost investicije je oko 2 mil EUR.

Starački dom Pet zvezdica nalaziće se na Košutnjačkom brdu u Kragujevcu. Sama lokacija predstavlja posebnu pogodnost ovog objekta, jer će biti smešten na rubu Košutnjačke šume, koja se smatra najvećim „plućima grada“ površine od 100 hektara. Pozicija u idealnom prirodnom okruženju, a opet na svega tri kilometra od samog gradskog jezgra i svih institucija koje su mu na dohvat ruke, dom Pet zvezdica pružiće svojim budućim stanarima najbolje uslove za boravak.

– Na parceli od 50 ari planirana je izgradnja objekta od 2.000 m2 sa 48 komfornih soba predviđenih za smeštaj 100 korisinika, opremljenih svim potrebnim savremenim medicinskim pomagalima. Iz objekta i uređenog dvorišta moći će da se uživa u nesvakidašnjem panoramskom pogledu ka gradu i živopisnoj okolini – rekla je Marija Đelić, direktorka ustanove.

Kako je istakla, korisnicima će u objektu na raspolaganju biti restoran sa zastakljenom baštom i savremenom kuhinjom po HACCP standardu, više sala za interakciju, radionice, kao i sala za vežbanje i rehabilitaciju korisnika opremljena najmodernijim uređajima za pružanje fizikalne terapije. Takođe, u dvorištu će pored uređenog prostora za sedenje na otvorenom, bazena sa slanom vodom za rehabilaticiju biti dostupan i homeopatski vrt, fontana, staklenik i mini zoo vrt sa egzotičnim vrstama ptica o kojima će brinuti korisnici.

Pročitajte više na ekapija.com

Postani korisnik

postani-korisnik

Srodne teme