Preseljenje u dom – Nova životna avantura

Da li bi vam život bio opušteniji i bezbrižniji ukoliko biste mogli da iskoristite malo pomoći u obavljanju kućnih poslova, a da više vremena provedete u aktivnostima i hobijima koje volite?

Život u domu pruža priliku da ne brinete o kuvanju, čišćenju i pranju veša. Kada dođe zima, unutra je toplo, a lopatanje snega u dvorištu nije briga i napor koji vam oduzima vreme. Više vremena ostaje vam za slikanje, čitanje ili društvene igre. Odmorniji ste za pozorište, bioskop, popodnevnu šetnju ili, jednostavno, druženje sa prijateljima.

Preseljenje u dom otvara vrata nove, uzbudljive životne avanture. Život u vršnjačkoj zajednici je prilika za sklapanje novih prijateljstava, pronalaženje ljudi sa sličnim interesovanjima, ali i zaljubljivanje.

Za očuvanje kvaliteta života veoma je važno da uživanje u stvarima i aktivnostima koje volimo ne prestane ni u jednom periodu života, bez obzira da li se suočavamo sa fizičkim ograničenjima, nekakvim drugim izazovima ili nam, jednostavno, starost smanjuje voljni momenat. Dnevne aktivnosti ne smeju se svesti na puko zadovoljavanje elementarnih potreba – bez hobija, kontakata sa prijateljima i zabavnih sadržaja.

Dom za starije pruža vam mogućnost da budete aktivni, uživate u hobijima koje volite i svoj život ispunite zabavom.

Jedna od najvećih prednosti života u zajednici je osećaj sigurnosti zbog 24-časovnog prisustva zaposlenih. Osoba u domu nikada nije sama. U svako doba dana i noći ima na koga da se osloni, bez obzira da li joj je potrebna topla reč i prijateljski razgovor ili je situacija hitna.
Najbolji domovi građeni su namenski, već od temelja osmišljavani za bezbedan boravak starijih osoba – prostrani, dobro opremljeni i pristupačni za osobe sa invaliditetom.

Jedno od najčešćih pitanja u vezi sa životom u domu je: „Da li ću ja moći da izlazim van doma, radim uobičajene aktivnosti koje volim i odlazim u posetu porodici i prijateljima?“

Korisnici usluga domskog smeštaja su slobodni ljudi! Usluge koje domovi pružaju tu slobodu mogu samo povećati.

Postani korisnik

postani-korisnik

Srodne teme