Borba sa kovidom „2. deo“ i velika ulaganja u državni, ali i u privatni zdravstveni sektor i nauku – Retrospektiva 2021, investicije u oblasti zdravstva

Šta pametno reći na temu zdravstva nakon dve godine pandemije koronavirusa, a da toga već svima nije preko glave? Svi čekamo kraj ovog ludila, a stručnjaci uporno ponavljaju da se do toga može samo uz – vakcine.

Zato i ne čudi što je ubedljivo najčitanija vest iz oblasti zdravstva na portalu eKapija u prošloj godini bila upravo ona u vezi sa vakcinama protiv koronavirusa, konkretno njihovom proizvodnjom u Srbiji.

Pa da pogledamo, redom, koje su investicije u zdravstvo izazvale najveću pažnju naših čitalaca u 2021. godini:

  1. Sinofarm fabrika vakcina
  2. Klinički centar Srbije i parkiranje
  3. Turski Acibadem kupio Bel Medic
  4. Kovid bolnica u Novom Sadu
  5. Tiršova 2
  6. Proizvodnja ruske vakcine Sputnjik na Torlaku
  7. Dom za starije Pet zvezdica u Kragujevcu
    Krajem novembra vašu pažnju zaokupio je projekat gradnje doma za smeštaj starijih osoba „Pet zvezdica“ u Kragujevcu, pa je tako ova investicija zauzela 7. poziciju ove liste. Investitori su najavili da je u pitanju najsavremeniji dom za smeštaj starijih osoba, koji će prevazići sve do sada viđene standarde kada je u pitanju pružanje ovakve vrste usluge u Srbiji – osim luksuznih soba i savremene kuhinje u skladu sa HACCP standardom i restoranom sa pogledom na grad, korisnicima će na raspolaganju biti i bazen sa slanom vodom u dvorištu, kao i moderna sala za rehabilitaciju opremljena hidromasažnom kadom. Otvaranje je planirano sredinom ove godine.
  8. Nacionalni centar za rani razvoj dece i inkluziju „Ukras sveta“
  9. Bio4 kampus
  10. Zdravlje Leskovac promenilo vlasnika
  11. Centar za sekvenciranje genoma

Pročitajte više na: ekapija.com

 

Postani korisnik

postani-korisnik

Srodne teme